Mobilhållare cykel – Bäst i test

Att ha en mobilhållare för sin cykel har flera fördelar. För det första vet man exakt vart telefonen befinner sig, men kanske än mer användbart så kan man ha kartan igång när man cyklar. Oavsett av vilken anledning du är på jakt efter en mobilhållare för cykeln så har vi listat de bästa alternativen på marknaden!

iMestou – Mobilhållare cykel bäst i test 

Detta är en mobilhållare för cykel som har höga betyg på Amazon. Hela 4,1 av 5 stjärnor efter att över 1100 personer recenserat produkten. Vi kan bara hålla med och tycker att detta är den mobilhållare för cykeln som är bäst i test. Det finns mycket att tycka om med modellen och nedan kommer vi att lista de saker som är viktiga för dig att känna till. 

Passar till de flesta cyklar: iMestou passar på de flesta cyklar tack vare att det medföljer flera olika gummiringar som man monterar i fästet när man skruvar fast mobilhållaren på styret. Är du osäker så står storlekarna modellen passar till på länken nedan. Spännbasen är dessutom i aluminium vilket gör att modellen sitter helt perfekt utan att riskera att glida vilket kan vara fallet med budgetalternativen på marknaden.

En vattentät mobilhållare: Med en del mobilhållare sitter telefonen öppet. iMestou däremot är designad som en liten låda där man monterar i telefonen så att den sitter stadig och inte riskerar att trilla ut. Det gör även att telefonen är skyddad från vatten och iMestou säger att modellen är helt vattentät. Trots att mobilen är inkapslad så kan du använda touchskärmen genom mobilhållaren utan att ta fram telefonen vilket vi tycker fungerar väldigt bra. 

Passar till många telefoner: Modellen finns i två olika storlekar. Den lilla passar till mobiler som är 3,5 till 6,1 tum och den stora till telefoner som är 5,5 till 6,8 tum. För att telefonen ska sitta perfekt i hållaren så medföljer tillbehör för att kunna justera storleken extra så att just din mobil sitter perfekt. 

Hög kvalitet: Denna modell fungerar lika bra till motorcykeln, båten eller ATVn som till din cykel. Det innebär att hela mobilhållaren är väldigt robust och vi tycker att hela produkten är av väldigt hög kvalitet. 

Slutsats

Detta är den bästa mobilhållaren för cyklar på marknaden idag. Den är robust, vattentät och fungerar precis som utlovat. Dessutom till ett bra pris. Vi rekommenderar köp!

MoEx – Mobilhållare cykel budgetalternativ 

Vill du komma undan lite billigare så tycker vi att detta alternativ från MoEx är väldigt prisvärt utan att tumma på kvaliteten. Modellen är till skillnad från iMestou inte inkapslad eller vattentät. 

Robust fäste: Ett vanligt problem med billigare alternativ är att fästet är sämre. Men här håller MoEx riktigt hög klass och det finns inget alls att klaga på. Det är tack vare silikonstoppningen i fästet som håller den på plats även vid mer extrema aktiviteter. 

Passar de flesta telefoner: En smart konstruktion som håller telefonen på plats från sidorna och silikonremmar som man trär över hörnen på telefonen, gör att den passar till de flesta telefoner på marknaden. Dessutom ger det ökad stabilitet för telefonen och den sitter väldigt stadigt. 

Slutsats

Vi tycker trots det dyrare priset att iMestou är ett bättre köp då skyddet för telefonen är bättre. Men vill man komma undan billigt och inte behöver ett alternativ som är vattentätt så räcker MoEx och kommer till ett betydligt lägre pris.        

Fördelar med att ha en mobilhållare till cykeln

Det finns flera fördelar med att ha en mobilhållare för cykeln. Nedan tittar vi på de vanligaste anledningarna till att du med borde skaffa en!

Karta framme: Att kunna ha kartan framme när man är ute och cyklar är väldigt skönt. Med en mobilhållare på styret får du den helt framför dig och kan titta på den utan att behöva släppa styret eller till och med stanna. 

Se dina meddelanden: Vi lever i en tid där man hela tiden får meddelanden skickade till sig. Med telefonen på styret ser du om det är något viktigt samtidigt som du cyklar, utan att tappa fokus på det du gör. 

Telefonen sitter säkert: Du vet vart telefonen håller hus och du behöver inte leta efter den eller vara orolig för att tappa den när du är ute och cyklar. 

Att tänka på innan du köper en mobilhållare till din cykel 

Innan du gör ett köp finns det några saker man bör tänka igenom för att man ska bli nöjd med produkten när den levereras. Vi har gjort en hel del av jobbet i denna artikel redan, men om du tittar på andra alternativ så rekommenderar vi att du läser denna delen med. 

Hur utsatt den kommer att vara: Ska du bara söndagsåka med din cykel på soliga sommardagar så kräver det inte speciellt mycket av din mobilhållare. Då är kanske saker som att den ska vara vattentät eller inkapslad inte nödvändigt. Men om du är lite mer äventyrlig eller cyklar året om oavsett väder så ställer det andra krav på produkten. Tänk igenom hur du tänkt använda den och välj modell efter just dina behov. 

Materialen: För att mobilhållaren ska sitta stadigt är det viktigt att den är tillverkad i material av hög kvalitet. Aluminium är både lätt och väldigt hållbart och är ofta vad vi rekommenderar för de lite mer krävande aktiviteterna. Modeller helt i plast fungerar bäst till att bara cykla runt på stan. 

Priset: Som alltid är priset en faktor och här måste du väga in hur mycket du kommer att använda den. Om användningen är frekvent så är det värt att lägga lite mer på en bättre produkt medan det inte är lika värt om du bara tänkt använda den vid en specifik händelse. 

Storleken: Denna punkt innefattar två saker. Det ena är att fästet måste passa på styret och det andra är att storleken på själva hållaren måste passa till din telefon. Kolla upp ditt styre och telefon, läs sedan om produkten du tänkt beställa och vad den har för mått.