Vattentäta Handskar Cykling – Bäst i test

Om man inte bara cyklar på sommaren så tenderar man att få stå ut med frusna fingrar om man inte investerar i ett par handskar för cykling. Så i denna artikel har vi listat tre grymma vattentäta handskar för cykling för dig att välja på. 

GripGrab Cykelhandskar – Vattentäta handskar cykling bäst i test

Vår testvinnare är GribGrab och med detta paret vattentäta handskar finns det mycket att tycka om. Det är en modell som passar för alla väder under de svalare årstiderna och nedan tittar vi lite närmare på vad som gör att de är det bästa alternativet! 

3 lager: Handskarna är i tre lager där det yttersta lagret är vattentätt. Det andra gör handskarna vindtäta och sedan är de vadderade för att man inte ska frysa! Trots detta andas handskarna väl så att man inte blir så svettig inne i handsken vilket inte är ovanligt med andra alternativ. 

DoctorGel: I handen sitter det en nerv som lätt kan bli irriterad av att hålla i styret om man cyklar väldigt mycket och långa sträckor åt gången. Därför har GripGrab fått ett silikoninlägg som sitter och skyddar precis över den ytan på handen där nerven sitter. Om du tittar på bilden ovan så är det den lilla rutan på handsken där det står Doctor Gel, som du ser är det en mindre ruta som inte påverkar resten av handsken eller dess funktion. 

Extra grepp: Mönstret på handsken är ett mönster med silikon som ligger utanpå tyget. Det är till för att man ska få ett stadigare grepp när man håller i styret. 

Sluter åt bra: Handskarna är lite längre och går upp en bit över handleden och där kan man spänna åt dem med kardborre så att de håller helt tätt och går ihop med jackan för att det inte ska kunna komma in något vatten. 

Slutsats

GripGrab är en solklar testvinnare då de designat en handske med både komfort, funktion och kvalitet i åtanke. Dessutom är modellen väldigt skön att ha på sig vilket kanske är det viktigaste! 

Sikma handskar – Vattentäta handskar budgetalternativ 

Vill du köpa ett billigare alternativ men ändå få ett par bra vattentäta handskar för cykling så tycker vi att Sikma erbjuder riktigt mycket värde för pengarna. Nedan tittar vi på det som är viktigt att känna till om handskarna. 

Mjukt material: Materialet på Sikma är faktiskt det mjukaste vi testat på ett par vattentäta handskar och de känns väldigt tunna och sköna att ha på sig. När vi testat handskarna tycker vi att de klarar vatten riktigt bra men misstänker att de kanske kommer att släppa igenom vatten om man är ute under lång tid en riktigt regnig dag. 

Halkfria: Precis som med vår testvinnare så finns det ett silikonmönster på flatan av handsken som ger dig ett bättre och mer stadigt grepp. 

Fungerar till telefon: Sikma har en stor fördel jämfört med många konkurrenter och det är att du kan använda elektronik med touchscreen med handskarna på. Det har lösts genom att höger pekfinger och tumme har en annan behandling på toppen som gör att du kan använda dem på skärm. 

Slutsats

Detta alternativ är inte riktigt lika väldesignat som vår testvinnare. Med det sagt är det bra vattentäta handskar för cykling till ett betydligt lägre pris! 

Tangshao-win – Bästa vattentäta handskar för cykling på vintern

För många av er som läser detta inlägg är detta paret överdimensionerat och kanske inte det bästa alternativet. Men om du cyklar året om och bor i de kallare delarna av landet så är Tangshao-win ett alternativ som klarar precis allt. 

Varma handskar: Detta paret är köldsäkra ner till hela -29 grader och det är tack vare dess 3-lager design. De två första skikten gör att de inte släpper igenom någon vatten, fukt eller vind. Det inre skiktet är polarfleece vilket håller händerna riktigt varma.

PU-läder: Handflatan har fått PU-läder för att man ska få bra grepp oavsett vilken aktivitet man håller på med när man använder handskarna. 

Fungerar på skärm: Precis som med modellen ovan så fungerar Tangshao på skärm när man har handskarna på sig. Även designen är densamma där tummen och pekfingret på höger hand fått en behandling som gör det möjligt. 

Slutsats

Detta paret handskar är inte bara till för cykling, utan kan användas när du åker skidor, kör motorcykel eller skottar snö. Därför passar de bäst för dig som behöver något riktigt varmt under vintern men kan upplevas som lite väl tilltagna under vår och höst.