Baklyse cykel – Bäst i test

Att ha en välfungerande baklykta på sin cykel är viktigt för din säkerhets skull om du cyklar när det är mörkt. Så självklart har vi testat fram det bästa alternativet åt dig så att du slipper gissa. 

Wind & Moon – Baklyse Cykel Bäst i Test

Detta är ett riktigt bra baklyse med många smarta funktioner som underlättar för dig som användare. Det är dessutom inte bara vi som tycker om modellen då den har 4,3 av 5 stjärnor på Amazon efter att över 260 personer köpt och recenserat produkten. Nedan tittar vi lite närmare på de funktioner som är viktiga för dig som köpare att känna till! 

Ett robust baklyse: Wind & Moon är tillverkad i högkvalitativa material och största delen av lyset är i aluminium. Lyset är vattentätt med en IPX4 certifiering. Detta gör att det minst sagt är en slitstark modell.

Smarta funktioner: Modellen känner själv av om det är ljust eller mörkt ute. När det är ljust håller den sig avstängd och när det börjar mörkna sätter den igång ljuset själv. Det känner även av om cykeln används och startar lampan direkt när du börjar cykla (förutsatt att det är mörkt), sedan stänger den av sig själv efter 30 sekunders stillastående. 

Syns från långt håll: Lampan syns upp till 150 meter tack vare de 16 LED-lamporna. Du kan även ställa in den i 6 olika blinkande lägen om du inte bara vill ha ett kontinuerligt ljus.

Smidig laddning: Laddningen av baklyset är smidigt och det är bara att plugga in den i en vanlig USB-laddare. Samma som du har till telefonen fungerar utmärkt!

Slutsats

Detta är det bästa baklyset för cykeln då modellen är slitstark, syns från långt håll, har mycket funktioner och till ett lågt pris. Så vi ger en stor köprekommendation!

Att tänka på när du väljer baklyse för cykel

Att välja rätt baklyse till din cykel är viktigt för att man ska hålla sig säker när man är ute och cyklar i mörkret. Nedan går vi igenom det som är viktigt för dig att känna till och hålla koll på!

Ljusstyrka och synlighet: Det viktigaste när man ska köpa ett baklyse till sin cykel är att det ska synas från långt håll på ett tydligt sätt. Även om vädret är disigt. Så leta efter modeller som är starka och har en hög lumen-rating. 

Ljuslägen: Många baklysen erbjuder olika ljuslägen, inklusive konstant ljus, blinkande lägen och pulserande ljus. Det är bra att välja ett baklyse med flera lägen så att du kan anpassa ljuset efter rådande förhållanden och öka din synlighet bland andra trafikanter.

Montering och kompatibilitet: Se till att baklyset är enkelt att montera på din cykel och är kompatibelt med din cykelram eller cykelstolpe. Många baklysen använder universella monteringsfästen som passar de flesta cyklar, men det är viktigt att dubbelkolla så att den är kompatibel innan du slår till.

Vattentålighet och hållbarhet: Ett baklyse på en cykel lever ett utsatt liv och de exponeras mot saker som regn och vind. Därför är det viktigt att modellen är vattentålig och av robust konstruktion. Se efter baklysen som är IPX-certifierade för att garantera vattentålighet.

Batteritid och laddning: Kolla batteritiden på baklyset och hur det laddas. Vissa baklysen drivs av utbytbara batterier medan andra har inbyggda laddningsbara batterier. Fördelen med laddningsbara batterier är att de är mer kostnadseffektiva i längden och minskar behovet av att behöva köpa nya batterier.

Design: Även om säkerheten är det primära fokuset så vill man såklart ha ett baklyse som matchar resten av cykeln, speciellt om man har en lite fräckare modell.

Extra funktioner: Vissa baklysen kommer med extra funktioner som inbyggda reflexer. laserlinjer för att markera din cykelbana eller automatiskt av och på funktion. 

Pris: Baklysen finns i olika prisklasser, så det är viktigt att bestämma din budget och hitta ett baklyse som passar in i den. Kom ihåg att ett högre pris inte alltid innebär bättre kvalitet, så jämför olika alternativ noggrant innan du gör ditt köp.