Regnponcho cykel – Bäst i test

Om man inte vill blöt när man cyklar i regn så är en regnponcho det perfekta plagget. Till denna artikel har vi testat fram två riktigt bra regnponchos där den ena är specifikt för cykling och den andra lite mer mångsidig i sina användningsområden men fortfarande är ett bra alternativ för dig som cyklar.

Anyoo – Regnponcho specifikt för cykling 

Vill man hålla sig helt torr när man cyklar är det denna poncho från Anyoo man ska köpa! Som du ser på bilden skiljer sig denna modell från traditionella ponchos genom att inte bara täcka hela dig, utan den täcker hela cykeln så att även händerna håller sig torra. Vid en första anblick kan det se lite klumpigt ut, men efter att ha testat att cykla med plagget utan att det stör så är vi övertygade om att detta är den bästa ponchon att ha när du cyklar. Då utsidan av plagget är behandlat så håller man inte bara torr utan vattnet rinner av plagget. Då man kan spänna åt den så den blir helt tät runt ansiktet riskerar heller inget vatten att smita in. Du kan välja på 6 snygga färger och modellen kommer i en one-size storlek som kommer att passa de allra flesta. 

Slutsats

Ska du främst ha din poncho när du cyklar är detta den bästa modellen för dig och vi rekommenderar köp! 

Anyoo – Mångsidig regnponcho 

Vill man ha ett lite mer mångsidigt alternativ som ändå fungerar bra när man cyklar så tycker vi att detta alternativ som med kommer från Anyoo är svårslaget. Materialet och kvaliteten är lika hög som på modellen ovan fast finns i betydligt mer färger att välja på. Men den har en stor skillnad. Det är att modellen är designad som en 3 i 1 produkt och kan användas som en vanlig poncho, som sittunderlag och som regn/solskydd. Se bilden nedan. 

Slutsats

Vill du ha en mångsidig poncho som kan användas till flera olika saker men ändå fungerar bra att ha när man cyklar är detta en riktigt vinnare! 

Att tänka på när du väljer regnponcho för cykling 

Att välja rätt regnponcho när man ska ha den vid cykling är avgörande om man vill hålla sig torr och bekväm under regniga väderförhållanden. Vi har listat några viktiga saker att ha i åtanke när du väljer en regnponcho för cykling.

Vattentät: Det är viktigt att regnponchon är tillverkad av ett material som faktiskt är vattentätt. Pluspoäng om den även är behandlad med en vattenavviskande beläggning på utsidan. (Båda modellerna i denna artikel är just detta) 

Andningsförmåga: En bra regnponcho bör ha viss andningsförmåga för att förhindra att man blir för varm när man cyklar. Det regnar även på sommaren! 

Storleken: En regnponcho som är för stor eller för liten kan vara besvärlig att cykla med. Se till att välja en poncho som är tillräckligt rymlig för att täcka både dig och cykeln men samtidigt inte är så stor att den hindrar din rörelsefrihet.

Längd: En regnponcho som når nedanför sadeln och över styret ger bättre skydd mot regnet och håller även dina ben och händer torra. Dessa modeller är dock just för cyklig och inte speciellt bra om man vill kunna använda dem även när man inte cyklar. Då är de för stora och går för långt ner. 

Reflexdetaljer: Cykling i regn innebär ofta sämre synlighet, särskilt på kvällen eller i dåligt väder. Välj en regnponcho med reflexdetaljer för att öka din synlighet för andra trafikanter. Eller köp ett par reflexer att bära på dig och cykeln. 

Förvaring: En regnponcho som är lätt att packa ner i en väska eller en ficka är praktisk att ha med sig på cykelturer, särskilt om det finns risk för oväntade regnskurar. Här skiner modellerna i denna artikel då de blir väldigt små när de är ihoprullade och nerpackade i den medföljande påsen. 

Pris: Regnponchos finns i olika prisklasser, från budgetalternativ till premiummodeller. Bestäm din budget och välj en regnponcho som ger dig bäst värde för pengarna, med hänsyn till dess egenskaper och kvalitet.

Slutsats

Nu har du fått två grymma regnponchos som passar till cykling presenterade för dig samt en lista med saker att tänka igenom. Nu återstår bara för dig att klicka hem din favorit!