Barnstol cykel – Bäst i test 

Barnstolar till cykeln ger möjligheten att ta familjens minsta med på äventyr och därför har vi testat fram tre riktigt bra och prisvärda alternativ för dig att välja på!

Hamax – Barnstol Cykel Bäst i Test 

Hamax är en riktigt vass barnstol att montera på din cykel och det är en klassisk modell som man monterar så att stolen hamnar bakom den som cyklar. Säkerheten kommer i första hand med modellen och den har 3-punktsbälte som är barnsäkert och stöd för barnets huvud. För bästa komfort så har den även fotstöd, armstöd och handtag. Modellen är rekommenderad för barn upp till 22 kg. 

Monteringen är enkel och när själva fästet väl sitter på plats kan du som förälder montera av stolen snabbt om du skulle behöva använda din cykel utan barnstolen på. Modellen kan monteras på alla cyklar och kräver ingen pakethållare. 

Slutsats

Detta är en riktigt bra barnstol som är av hög kvalitet och där säkerheten kommer först. Vi rekommenderar köp!

Nigoriy – En annan typ av barnstol 

De flesta som hör ordet barnstol tänker direkt på modeller likt Hamax ovan, som monteras med stolen bakom dig. Men Nigoriy skiljer sig och placerar stolen och ditt barn framför dig så att hen sitter mellan dina armar när du cyklar. Vilket man föredrar är en smaksak, men Nigoriy lämpar sig för de yngre barnen och kan inte användas lika länge som traditionella barnstolar då barnet kommer att bli för stort förr eller senare. Modellen är väldigt stabil och har som du ser på bilden en ram som man placerar barnet i, samt ett extra bälte. 

Monteringen av modellen är enkel, men passar inte till alla cyklar. Så var noga med att kolla vilka storlekar den passar till på länken nedan. 

Slutsats

Vill man ge sitt barn samma sikt som du själv har när ni är ute och cyklar är detta ett roligt alternativ som vi tycker om!

Polisport – Ett alternativ till Hamax

Detta är ett alternativ som fungerar på samma sätt som Hamax och det är något vi ser som positivt. Här får du dock ett 5 punktsbälte för extra stabilitet och justerbara fotstöd. Då priset är lite lägre än på vår testvinnare är det såklart något som skiljer och Polisport har en något tunnare dyna för barnet att sitta på som inte är riktigt lika mjukt. 

Slutsats

Detta är en barnstol att montera på din cykel som är av hög kvalitet och säker. Det är ett bra köp!

Att tänka på när du väljer barnstol cykel

Att välja rätt barnstol för cykeln är ett viktigt beslut för föräldrar som vill kombinera säkerhet och bekvämlighet när de tar med sina barn ut på cykelturer. Medan det finns ett brett utbud av barnstolar på marknaden, finns det flera viktiga faktorer att tänka på för att säkerställa att du väljer det bästa för ditt barns behov.

Kompatibilitet

För det första är det avgörande att se till att barnstolen är kompatibel med din cykel. Många tillverkare anger vilken typ eller storlek av cyklar deras stolar är kompatibla med. Det är viktigt att följa tillverkarens rekommendationer för att barnstolen ska sitta bra och vara säker att använda. 

Komfort 

En annan viktig faktor att överväga är komforten för ditt barn. Se till att barnstolen har tillräckligt med stoppning och justeringsmöjligheter för att säkerställa att åkturen blir en rolig och bekväm utflykt. 

Montering

Monteringen är en viktig del när det kommer till valet av barnstol. Dels för att det ska vara enkelt att göra rätt och sätta dit den på ett säkert sätt. Men även för att man lätt ska kunna montera av stolen igen om man vill använda sig cykel själv. 

Att den inte påverkar dig 

Lika viktigt som säkerhet och komfort för barnet, så ska den inte på något vis störa dig när du cyklar då det ökar risken att du själv gör misstag eller bara har en okomfortabel cykeltur. 

Slutsats

Nu har du fått tre riktigt bra barnstolar för cykeln att välja på, samt några tips om vad du ska tänka på. Nu återstår bara för dig att klicka hem den modell som passar dig bäst så att du och ditt barn kan ge er ut på äventyr!