Hopfällbar cykel – Bäst i test

En hopfällbar cykel har många fördelar. Men den största är att ihopfällda så är de små, tar inte så mycket plats och är enkla att ta med sig. Så självklart har vi dedikerat en artikel åt att lista de bästa hopfällbara cyklarna i olika kategorier. 

WSIKGHU – Hopfällbar cykel bästa köpet 

Denna hopfällbara cykel må ha ett konstigt namn, men enligt oss är det bästa köpet. Anledningen är att de är ett billigt alternativ som trots ett bra pris fungerar väldigt bra och inte tummar på kvaliteten. Nedan tittar vi lite närmare på vad du får med detta prisvärda alternativ! 

Bekväm storlek: Modellen är i en bekväm storlek med sina 20 tums hjul vilket gör att den är skön att cykla på. Sadeln är i fejkläder och är mjuk att sitta på. Man kan även justera höjden på både styret och sadeln snabbt och enkelt vilket gör att alla i familjen kan använda cykeln. Det är värt att tillägga att den är rekommenderad för personer upp till 90 kg. 

Växlar: Trots ett lågt pris så är modellen 7 växlad för att det ska vara lätt att cykla oavsett om du cyklar uppåt eller nedför en backe.  

Storlek ihopfälld: Modellen väger in på 13 kg och måtten är på 87 x 32 x 62 cm när den är ihopfälld så den är väldigt enkel att förvara och ta med sig! 

Slutsats

Detta är inte det lyxigaste alternativet när det kommer till hopfällbara cyklar. Men det är den modell som har mest värde för pengarna, med hög kvalitet och bra design till ett lågt pris! Vi rekommenderar den som hopfällbar cykel bästa köpet! 

Pacto – Hopfällbar cykel bäst i test 

Pacto är den bästa hopfällbara cykeln som vi testat och trots att den är dyrare än modellen ovan så är den ett prisvärt alternativ som slår konkurrenterna i samma prisklass på fingrarna både genom ett elegant utseende och robust design. 

Storlek: Även denna modell har 20 tums hjul och justerbart styre och höjd på sadeln så att man kan anpassa den för hela familjen. Man kan justera upp denna modell lite mer än alternativet ovan vilket gör att den passar bättre för dig som är lite längre. Modellen klarar även tyngre vikter och är anpassad för personer som väger upp till 110 kg. 

Växlar: Växelsystemet på Pacto kommer från det kända märket Shimano som är ett av de bästa och mest populära på marknaden. Modellen har 6 växlar för att man alltid ska kunna ha rätt växel i varje situation. 

Storlek ihopfälld: Modellen är tillverkad av väldigt robusta material vilket gör att modellen klarar mer vikt, men det gör även att Pacto väger in lite tyngre med sina 17 kg. Måtten när cykeln är ihopfälld hamnar på 64 x 76 x 35 cm.  

Slutsats

Detta är en riktigt bra hopfällbar cykel som trots sin kapacitet har ett bra pris. Modellen är mer robust och har komponenter än modellen överst i artikeln, samt en snyggare design. Vi rekommenderar köp då detta är den bästa hopfällbara cykeln! 

Futchoy – Hopfällbar mountainbike bäst i test 

Är man lite mer äventyrlig och vill ha en hopfällbar mountainbike utan att spränga börsen så är denna modell från Futchoy ett riktigt bra alternativ. 

Storlek: Futchoy är lite större än de andra modellerna på listan då det såklart krävs för den som vill cykla på mer utsatta platser än vanliga vägar. Hjulen är på 26 tum, skivbromsar sitter som standard tillsammans med två stötdämpare fram och en en stötdämpare bak för att cykeln ska klara av de tuffare aktiviteterna. 

Växlar: Även växlarna är anpassade för att fungera under mer avancerade situationer och modellen har 21 växlar. 

Storlek ihopfälld: Då detta är en lite större cykel är den även större ihopfälld än modellen ovan. Måtten när cykeln är ihopfälld är: 35 x 100 x 95 cm. 

Slutsats

Är man den äventyrliga typen och vill ha en hopfällbar cykel så är detta ett riktigt bra och prisvärt alternativ och rekommenderar modellen varmt! Håller man sig på vanliga vägar tycker vi dock att de andra modellerna lämpar sig bättre och är enklare att transportera då de är mindre. 

Hitway – Hopfällbar elcykel bäst i test

Vill du kunna cykla men få hjälp av en elmotor och ändå kunna fälla ihop din cykel? Då kan du sluta att leta och klicka hem en Hitway som är en fantastiskt bra hopfällbar elcykel som har ett bra pris, speciellt med tanke på hur bra cykeln är.

Storlek: Hjulen på Hitway är lite mindre än på de andra alternativen på listan och här sitter det 16 tums hjul. Trots detta är modellen väldigt skön att åka på. Precis som på de andra modellerna så kan man justera styre och sadelhöjd ganska mycket och anpassa den bra efter den som ska använda den. 

Motor: Självklart kan man cykla på traditionellt vis med modellen, men även köra i hybridläge där elmotorn hjälper till mycket. Modellen har en toppfart på 25 km/h och en körsträcka på 25 till 60 km beroende på hur mycket elmotorn hjälper till och hur snabbt du färdas. När man behöver ladda batteriet så går man från tomt till fulladdat på under 6 timmar. 

Storlek ihopfälld: Trots att detta är en hopfällbar elcykel så blir den väldigt kompakt när den är ihopfälld med sina: 79 x 44 x 66 cm. På grund av batteri och elmotor så är den dock lite tyngre med sina 17,5 kg. 

Saker som ingår: Till modellen ingår det laddare till batteriet, cykelpump och ett cykellås. 

Slutsats

Vill man ha en hopfällbar elcykel så är Hitway extremt svårslagen. Den har lång körsträcka, går snabbt, är liten ihopfälld, robust design och till ett bra pris! Vi rekommenderar köp!

Att tänka på när man köper en hopfällbar cykel

Att köpa en hopfällbar cykel är ett smart val för många cyklister. Dessa smidiga och portabla alternativ erbjuder en rad fördelar, särskilt för dem som lever ett aktivt och rörligt liv. Men innan du investerar i en hopfällbar cykel finns det dock flera faktorer att överväga för att säkerställa att du gör ett riktigt bra köp och de har vi listat nedan!

Syftet med cykeln: För det första är det viktigt att tänka på syftet med din cykling och hur du planerar att använda den hopfällbara cykeln. Om du främst ska använda den för pendling kan du vilja välja en modell som är lätt och enkel att bära med sig i kollektivtrafiken, förvara på arbetsplatsen eller packa in i bagaget. Å andra sidan, om du planerar att använda den för längre utflykter eller terrängcykling, kan en modell med större hjul och mer avancerade växlar vara mer lämplig.

Vikt: Hur mycket cykeln väger är också en avgörande faktor när det gäller hopfällbara cyklar. En av de främsta fördelarna med dessa cyklar är hur lätta de är att bära med sig och förvara dem med begränsat utrymme. Samtidigt är det viktigt att inte kompromissa för mycket på storlek, kvalitet och stabilitet på grund av viktbegränsningar. Det är en balansgång mellan att hitta en cykel som är tillräckligt lätt för att vara portabel men tillräckligt stabil för att erbjuda en bekväm och säker körupplevelse.

Komponenter: Kvaliteten på komponenterna är också avgörande för prestanda och hållbarhet. Det är viktigt att välja en hopfällbar cykel med högkvalitativa bromsar, växlar och hjul för att säkerställa en säker och behaglig körupplevelse. Dessutom kan det vara värt att investera i en cykel med rostbeständiga komponenter om du planerar att använda den i våta eller fuktiga förhållanden.

Anpassningsbar: När du köper en hopfällbar cykel är det också viktigt att ta hänsyn till storleken och hur mycket man kan justera den. Många hopfällbara cyklar erbjuder möjligheten att justera sadeln och styret för att passa olika användare och körstilar. Det är viktigt att välja en modell som passar din storlek och kroppstyp.

Priset: Slutligen är det viktigt att tänka på budgeten när du köper en hopfällbar cykel. Priserna på dessa cyklar varierar beroende på märke, kvalitet och funktioner. Det är viktigt att sätta en realistisk budget och jämföra olika alternativ för att hitta den bästa cykeln som passar dina behov och önskemål. På denna lista har vi prioriterad att leta upp riktigt bra hopfällbara cyklar från mindre kända märken för att du ska få väldigt hög kvalitet till ett bra pris, utan att betala extra för ett specifikt märke. 

Slutsats

Nu har du fått 4 grymma cyklar presenterade för dig samt ett gäng punkter att tänka igenom innan du slår till. Så nu återstår bara för dig att välja ut din favorit och klicka hem den!