Bygellås cykel – Bäst i test

I en tidigare artikel har vi avhandlat kedjelås, men nu är det dags att skriva om de bästa bygellåsen till din cykel. Så, nedan har vi listat de tre bästa alternativen på marknaden idag. 

ABUS – Bygellås cykel bäst i test 

När man tittar lite närmare på ABUS bygellås är det inte så konstigt att det blir vår testvinnare. Det är trots allt två produkter i en. Såklart är det först om främst ett bygellås, men det ingår även en stålkabel som fungerar som en kedja. Det gör att man kan använda ett bygellåset till att låsa fast hjulet, men om det inte är stort nog att fästa cykeln i något så är det bara att ta fram kabeln. Kabeln förvaras smidigt på bygeln utan att göra så ABUS tar mer plats. Modellen låses med nyckel och passar till nästan alla cyklar. 

Slutsats

Detta är vårt bygellås bäst i test då du får två produkter i samma, hög kvalitet och ett säkert lås. Vi rekommenderar köp!

Relaxdays – Bygellås cykel med kodlås

Om du föredrar kodlås så är relaxdays ett riktigt bra alternativ. Modellen har 4-siffrig kod som du själv kan ändra när du känner för det. Modellen är lite mindre och nättare än vår testvinnare vilket gör att det är ett trivsamt alternativ att frakta med sig. Här ingår dock ingen extra kabel och då låset är lite mindre så är det främst för att låsa hjulet på cykeln och inte för att låsa fast den i någon annat. 

Slutsats

Lite lättare, mindre och med kod, dessutom till ett riktigt bra pris gör Relaxdays till ett riktigt bra bygellås för din cykel. 

Sportnear – Ett billigt bygellås 

Är du på jakt efter ett bygellås som har många av fördelarna som vår testvinnare har, men till ett betydligt lägre pris? Då är Sportnear för dig. Du får samma design med nyckel, en robust bygel och en medföljande stålkabel. Bygeln är dock betydligt mindre, men kabeln är betydligt längre. Vi hade bara valt detta alternativ om du alltid tänker ha kabeln med dig, då bygeln bara går att låsa hjulet med på grund av storleken. 

Slutsats

Ett bra lås för ett lågt pris. Vi tycker att detta är ett riktigt bra köp om beskrivningen passar in på dig. 

Att tänka på när du köper ett bygellås till din cykel

När det kommer till att välja det bästa bygellåset för din cykel finns det några viktiga saker att tänka på för att låset ska vara både säkert och smidigt att använda. Ett bygellås är en av de mest pålitliga typerna av cykellås tillgängliga på marknaden, men det finns skillnader mellan olika modeller och alternativ. Därför har vi skrivit denna guide så att du vet vad du ska tänka på innan du slår till!

Ett säkert lås: Anledningen att vi köper ett bygellås är för att hålla cyklen säker från potentiella tjuvar, så självklart är det viktigaste att låset man köper faktiskt är ett robust och säkert alternativ. Välj därför bort de tunnaste och billigaste alternativen då de är lätta för cykeltjuvar att ta sönder. 

Storleken: En annan viktig faktor är storleken på låset. Ett bygellås bör vara tillräckligt stort för att kunna fästa runt både cykeln och ett fast föremål, som en stolpe eller ett staket. Samtidigt vill du inte ha ett lås som är för stort och otympligt att transportera. 

Med eller utan kabel: I anknytning till punkten ovan så finns det flera bygellås (2 på vår lista) där det medföljer en stålkabel. Det gör att man alltid har möjligheten att låsa cykeln med bygeln och låsa fast det med kabeln. Bygellåset agerar som hänglås på kabeln så man behöver inte ha ett extra. 

Material: Material är också avgörande när du väljer ett bygellås. De flesta bygellås är tillverkade av stål, men kvaliteten på stålet kan variera. Titta efter lås tillverkade av härdat stål eller speciallegeringar för ökad motståndskraft mot verktyg som bultsaxar som är cykeltjuvens bästa vän. Ett högkvalitativt stål kommer också att vara mindre mottagligt för rost och korrosion, vilket förlänger låsets livslängd.

Låssystem: Det är också värt att överväga låsets låssystem. En del bygellås använder traditionella nyckellås medan andra har kombinationslås. Båda har sina fördelar och nackdelar. Nyckellås är det säkraste då man inte kan prova sig fram till koden, men du behöver hålla reda på nycklarna. Ett kodlås går att knäcka genom att prova sig fram men om du köper ett med 4 siffror så är det jobbigt nog att tjuven oftast låter bli din cykel. 

Priset: Naturligtvis är priset också en faktor att tänka på. Bygellås kan variera kraftigt i pris beroende på kvalitet, säkerhetsnivå och tillverkare. Det är dock viktigt att komma ihåg att ett högre pris ofta återspeglar bättre säkerhet och kvalitet. Att investera lite extra i ett pålitligt bygellås kan spara dig mycket pengar och besvär i det långa loppet genom att förhindra att cykeln blir stulen.

Slutsats

Nu har du fått tre riktigt bra bygellås presenterade för dig och en guide med saker att tänka på. Nu återstår bara för dig att klicka hem det lås som passar bäst för just dig!