Ringklocka cykel – Bäst i test

Ringklockan är en viktig del av säkert och smidigt cyklande. Så självklart har vi testat fram 5 riktigt bra och prisvärda ringklockor för cyklar i lite olika stilar för dig att välja på. 

Your Day Mate – Ringklocka Cykel Bästa Köpet  

Denna billiga ringklocka i klassisk design gör precis vad den skall. Ljudet från klockan är ett lagom högt ljud i ett högt tonläge som ingen runt om missar. Modellen passar till styren som har en diameter på 21 till 25mm. Modellen finns dessutom i flera färger och i 2 pack om man behöver mer än bara en. 

Olomejor – Ringklocka Cykel Bäst i Test 

Denna ringklocka skiljer sig från de andra på listan genom att vara elektrisk. Ljudnivån är på 120 dB vilket gör att ingen missar när du plingar. Monteringen är dessutom väldigt enkel tack vare dess design när man i princip bara spänner fast den på styret och sedan kan man ta av den lika lätt igen. Med det sagt så sitter den ändå stadigt. Modellen finns i svart och rött. 

Knog Oi Classic S – Lyxalternativ Ringklocka Cykel

Designmässigt är detta utan tvekan den läckraste ringklockan på listan. Den passar perfekt för dig som inte bara vill ha en ringklocka utan som vill ha en modell som är elegant. Modellen passar perfekt till retrocyklar. Vi rekommenderar att titta på fler bilder på länken nedan! 

Fisher Mini – Budget Ringklocka Cykel 

Fisher mini är det billigaste alternativet på listan och kostar bara runt 60 kronor. Den delar väldigt mycket av sin design med Your Day Mate, men är lite mindre till storleken och inte riktigt så högljudd. 

Calayu – Ringklocka Cykel Med Kompass 

När jag var barn var det en i min klass som hade en ringklocka med kompass på sin cykel så när jag såg denna modell blev jag minst sagt nostalgisk. Modellen är fräck och passar perfekt som present till ett yngre barn som tycker detta är häftigt. Klockar i övrigt fungerar som den ska och låter lagom mycket och är enkel att montera. 

Varför man ska ha en ringklocka på cykeln

Att ha en ringklocka att plinga med när man cyklar är ganska viktigt. Det kan vara för att signalera andra att du kommer för säkerhetens skull, men även för att folk som går eller cyklar betydligt långsammare än dig ska lämna plats så att du kommer förbi. 

Att tänka på innan du köper en ringklocka för cykeln

Precis som i de andra artiklarna på denna sajt så kommer vi att ge lite tips och råd om vad du ska tänka på när du gör ditt köp. De sakerna listar vi här. 

Att den passar på din cykel: Olika ringklockor har fästen med olika diametrar. Det innebär att du behöver kolla upp tjockleken på ditt styre och jämföra med de rekommenderade storlekarna på ringklockan du tänkt köpa. Det ska sägas att vissa klockor har universalfästen som passar till det mesta, men se till att läsa på för just den modellen du är intresserad av. 

Ljudnivån: En ringklocka är bara bra om andra hör den. Därför är det viktigt att du köper en ringklocka som låter högt nog. Alla modeller i denna artikel gör detta, men om du tittar på någon annan modell så behöver du prova den eller ha möjlighet att skicka den tillbaka om det skulle krävas. 

Enkel att montera: När du beställer en ringklocka till din cykel kommer du att behöva montera den. Så det är viktigt att inte beställa en modell som är för avancerad eller inte passar perfekt. Passformen på ditt styre är upp till dig att kolla upp, men alla modeller på denna lista är enkla att montera. 

Design: Denna punkten spelar ingen roll för vissa, men för andra kan den vara viktig. Det är hur ringklockan ser ut. Har man en dyrare cykel eller en modell som till exempel är retro vill man såklart ha en ringklocka som matchar!

Slutsats

Nu har du fått 5 ringklockor i olika design att välja på, samt en köpguide med saker att ta i beaktning. Nu återstår bara för dig att klicka hem din favoritmodell!