Ryggsäck cykling – Bäst i test

Att ha rätt ryggsäck när man cyklar är viktigt både för funktion och komfort. Därför har vi testat fram ett gäng grymma alternativ som har lite olika fördelar, men som alla kombinerar kvalitet, funktion och ett bra pris! 

Skysper – Cykelryggsäck bäst i test 

Skysper blir vår testvinnare då det är en ryggsäck som tickar alla viktiga boxar om man inte är ute efter en ryggsäck som är för något väldigt precist och det hittar du nedanför. Dessutom är Skysper väldigt prisvärd jämfört med andra alternativ som är jämförbara. Modellen har en storlek på 20 liter, men trots det är den väldigt lätt och det är tack vare materialet i polyester som är både slitstarkt och vattentåligt.  

Inne i ryggsäcken finns tre fack där ett är till för vätska och mat, medan de andra två är för förvaring. Modellen har axelband, samt två spännband på framsidan som gör att man kan få den att sitta väldigt stadigt utan att tumma på komforten. 

Slutsats

Att kunna få en såhär välutrustad ryggsäck för 500 kronor är ett riktigt kap och därför sätter vi den som vår ryggsäck för cykling bäst i test. 

Nizirioo – Drickryggsäck cykel bäst i test 

Nizirioo är inte så mångsidig som vår testvinnare, utan är designad för att du ska kunna dricka samtidigt som du cyklar eller utför någon annan aktivitet. Modellen väger in på ynka 300 gram utan vatten, så man märker knappt av den. Mängden vätska du fyller på är det som avgör hur mycket den kommer att väga. 

På ena axelremmen finns ett fäste för slangen från själva vattenbehållaren som sitter i väskan. Det gör att du enkelt kommer åt att dricka samtidigt som du cyklar. 

Slutsats

Detta alternativ lämpar sig för dig som tränar cykling eller cyklar långa sträckor utan att behöva ha så mycket packning med dig. Här kommer vatten först och passar det för dig är detta ett extremt prisvärt alternativ! 

Zunate – Cykelryggsäck med mobilladdning

Zunate är lite dyrare och är en mer avancerad modell. Det som gör att den sticker ut är att det rutiga mönstret som du ser på bilden är solceller. Det innebär att ryggsäcken kan ladda din telefon medan du cyklar eller är ute i naturen. 

Modellen är självklart vattentät likt de andra modellerna på listan, den är smidig att packa ner saker i och det sitter stadigt. Men den är något klumpigare och tyngre än de andra alternativen vilket man bör ha i åtanke. 

Slutsats

Detta är en perfekt cykelryggsäck för personer som vill kunna ladda telefonen eller kunna ha mycket grejor med sig och vi rekommenderar köp! Cyklar man mer som träning tycker vi att de andra alternativen på listan är lite bättre då de lämpar sig bättre för det uppdraget.    

Ryggsäck cykling – Allt du behöver veta 

En ryggsäck för cykling är ett viktigt tillbehör för många cyklister, oavsett om de pendlar till jobbet, tränar eller cyklar på fritiden. Denna typ av ryggsäck är speciellt utformad för att uppfylla cyklistens behov och kan göra en stor skillnad i komfort och funktionalitet under cykelturen. Här är en genomgång av vanliga funktioner hos cykelryggsäckar och vad man bör tänka på när man köper en.

Vanliga Funktioner

Ergonomisk Design:

 1. De flesta cykelryggsäckar är designade med en ergonomisk form som följer ryggens naturliga kurvor. Detta för att fördela vikten jämnt och minska belastningen på ryggen och axlarna under långa cykelturer. Många modeller har också vadderade ryggpaneler och axelremmar för extra komfort.

Ventilationssystem:

 1. God ventilation är avgörande för att hålla cyklisten sval och bekväm. Många ryggsäckar har ventilationskanaler eller nätpaneler på ryggpanelen som förbättrar luftflödet och minskar svettning.

Vattentålighet:

 1. Väderförhållanden kan variera, och en vattentät eller vattenavvisande ryggsäck skyddar innehållet från regn och fukt. Vissa modeller inkluderar ett inbyggt regnskydd som kan dras över ryggsäcken vid behov.

Hydrationssystem:

 1. För längre cykelturer är det viktigt att hålla uppe vätskebalansen. Många cykelryggsäckar är utrustade med vätskesystem, som en vätskeblåsa med en slang som gör det möjligt att dricka utan att behöva stanna och ta av sig ryggsäcken.

Reflekterande Detaljer:

 1. Säkerhet är en prioritet för cyklister, speciellt vid dåliga ljusförhållanden. Ryggsäckar med reflekterande detaljer och fästen för bakljus hjälper cyklisten att synas bättre i trafiken.

Flera Fickor och Fack:

 1. För att organisera och lätt kunna nå sina saker har cykelryggsäckar ofta flera fickor och fack. Detta inkluderar fack för verktyg, reservdelar, mobiltelefon, plånbok och andra småsaker. Många modeller har även särskilda fickor för laptop eller tablet, vilket är praktiskt för pendlare.

Lättvikt och Kompakt Storlek:

 1. En bra cykelryggsäck är lätt och kompakt för att inte bli en börda under cyklingen. Trots sin lätthet ska den kunna rymma allt nödvändigt utan att kännas klumpig.

Vad Man Ska Tänka På När Man Köper en Cykelryggsäck

Syfte och Användning:

 1. Det första man bör tänka på är vad ryggsäcken ska användas till. Behöver du en ryggsäck för pendling, mountainbiking eller landsvägscykling? För pendling kan det vara viktigt med fack för elektronik och en mer formell design, medan för mountainbiking kanske hållbarhet och vattentålighet är viktigare.

Kapacitet:

 1. Storleken på ryggsäcken bör matcha mängden saker du planerar att bära med dig. För kortare turer kanske en mindre ryggsäck på 10-20 liter räcker, medan längre turer eller pendling kan kräva en större modell på 20-30 liter eller mer.

Passform och Komfort:

 1. En ryggsäck som inte passar ordentligt kan snabbt bli obekväm. Det är viktigt att prova ryggsäcken och justera axelremmar, bröstrem och midjerem för att säkerställa en bra passform. Vadderade remmar och en ventilerad ryggpanel kan göra stor skillnad i komfort.

Vätskesystem:

 1. Om du planerar långa turer är en ryggsäck med integrerat vätskesystem eller kompatibilitet för en vätskeblåsa en viktig funktion. Kontrollera om ryggsäcken har en ficka för blåsan och en öppning för slangen.

Byggkvalitet och Material:

 1. Materialet som ryggsäcken är gjord av påverkar dess hållbarhet och vattentålighet. Nylon och polyester är vanliga material som erbjuder god slitstyrka och vädertålighet. Sömmar och dragkedjor bör vara robusta och av hög kvalitet.

Säkerhetsfunktioner:

 1. För att öka säkerheten bör ryggsäcken ha reflekterande detaljer och eventuellt en fästanordning för cykellampor. Detta är speciellt viktigt om du cyklar mycket i stadstrafik eller under dåliga ljusförhållanden.

Funktionalitet och Tillbehör:

 1. Flera fickor och fack för organisation, en plats för hjälmen, kompressionsremmar för att minska ryggsäckens volym när den inte är fullpackad, och eventuellt ett fäste för cykellås är alla funktioner som kan vara mycket användbara beroende på dina specifika behov.

Slutsats

En bra cykelryggsäck är viktigt om man cyklar mycket. De underlättar när det kommer till att ta med sig saker, håller dem torra och gör att du kan dricka under cykelturen. Och nu har du fått en lista med saker att tänka på, samt tre grymma alternativ att välja på. Så nu återstår bara för dig att klicka hem den modell som passar dig bäst.